Førsteklasses ferie

 

Dronningens ferieby – en af Danmarks mest handicapvenlige feriesteder

Dronningens Ferieby tilbyder førsteklasses ferieophold for mennesker med behov for plads, fleksibilitet og hjælpemidler – et skønt sted, særligt egnet til forlængede weekender, ferieophold og kursusdage med fokus på samvær og hyggestunder

Dronningens Ferieby er tegnet af arkitekt Erik Korshagen og blev opført i 1990 af Scleroseforeningen. Dronningens Ferieby ligger på Djursland, omgivet af skov, hede og strand, og vores mål er at gøre det muligt for alle at holde ferie uden forhindringer. Derfor er der tænkt på de handicapvenlige finesser – både i forhold til ferieboligerne, men også i forhold til vores tilbud af aktiviteter og services. Her er der oplevelser for alle og plads til at være dén, man er.

Feriehuse med handicapvenlige finesser

Man kan ikke andet end at føle sig hjemme i de lyse og nyrenoverede feriehuse i Dronningens Ferieby ved Grenå. Husene har et smagfuldt interiør og sikrer bl.a. tryghed og frihed – særligt for folk, der sidder i kørestol, er gangbesværet, eller som har brug for ekstra fleksibilitet eller hjælpemidler i hverdagen. Derfor er alle feriehusene i Dronningens Ferieby blevet testet af hele 10 specialgrupper af mennesker med forskellige former for handicap – eksempelvis personer med sclerose, svagtseende og kørestolsbrugere, m.fl. Det er kommet mange bosteder, dagcentre, plejecentre og familier til gode.

Feriehuset er indrettet med store, lyse lokaler, hvor brede og flade dørkarme gør det let for kørestolsbrugere at komme omkring i hele huset. Køkkenet er fuldt udstyret med fleksible løsninger, eksempelvis Slide&Hide-ovnlåge samt spise- og køkkenbord, der kan hæves og sænkes. På badeværelset er der også rigeligt med plads samt vask og toilet med hæve-, sænkefunktioner. Soveværelset har elevationssenge med god plads omkring. Her får I et feriehus indrettet med fokus på fleksibilitet, plads og samvær.

Let adgang til feriebyens aktiviteter

Alle vores feriehuse ligger i et charmerende naturområde tæt på skov, hede og Grenå by – og kun et stenkast fra en af Danmarks bedste badestrande. Over alt i Dronningens Ferieby er det nemt at komme til de mange aktiviteter og muligheder for både den enkelte og for gruppen. For eksempel er der let adgang til udendørs fitnesspavilloner, hoppepude, legeplads samt vandre-, mountainbike- og løberuter. Med en rampe fra badebroen kan kørestolsbrugere også komme helt ned til vandkanten og dyppe tæerne i Kattegat. Vores kreative værksteder sikrer sjov og underholdning med undervisning inden for maling, musik og dans på alle niveauer.

Ferieattraktioner i Grenå og det lokale Djursland

I bestemmer selv kombinationen af aktiviteter og afslapning for jeres ferieophold, men vi hjælper jer selvfølgelig gerne med gode forslag til programmet – som passer til mennesker med og uden handicap. I sommerhalvåret hjælper vores aktivitetsguide jer gerne med gode råd, vejledning og sjove aktiviteter. Derudover kan I få stor glæde af de mange attraktioner på Djursland og i Grenå by, hvor der er rig mulighed for at shoppe i specialforretninger og tage på café m.m. Derudover har vi rabataftaler med bl.a. Kattegatcentret, Djurs Sommerland, Ree Park Safari, Randers Regnskov og mange flere. I kan købe billetten gennem os.


Vi hjælper også gerne til med planlægningen af det praktiske i forbindelse med jeres afrejse. Hos Dronningens Ferieby kan I finde et bredt udvalg af handicaphjælpemidler, som I kan leje i forbindelse med jeres booking. Så skal I ikke tænke på at transportere scootere, kørestole, loftlifts, badestole m.m. Det hele vil stå klar, når I ankommer. Sådan håber vi at lette jeres planlægning, når I skal afsted på tur.

Klik her og se, hvilke handicapvenlige hjælpemidler, I kan leje under jeres ferieophold.

ROYALT BESØG FOR FJERDE GANG

H. M. Dronning Margrethe II, som har lagt navn til Dronningens Ferieby, besøgte os for fjerde gang den 31. august 2015. I dagene op til stod feriebyen på den anden ende – for alt skulle være i den fineste orden inden H.M. Dronning Margrethes besøg. Lidt støvregn kunne vi dog ikke trylle væk, men sandelig om det ikke holdt tørt i de knap to timer besøget varede.

 

Klippede båndet til nyrenoveret feriehus

Dronningen kom i anledning af feriebyens 25 års jubilæum, klippede båndet til hus 4, og dermed blev feriebyen genindviet efter den gennemgribende renovering, som nu er afsluttet. Det var yderst interessant for Birthe Frank at vise huset frem og fortælle om de mange finesser, som gør et ophold meget lettere for mennesker med brug for tilgængelighed. Dronningen var især benovet over ovnen, plejesengene og det lyse og moderne udtryk, feriehusene har fået.

Det imponerende portræt af dronningen udsmykker den store sal

Violinkoncert med Phillipe Skow

Afsløring af portrættet

Efter fremvisningen i huset gik turen videre til den store sal, hvor formand Christian Bardenfleth fra Scleroseforeningen holdt en tale for H.M. Dronningen. Den forsinkede fødselsdagsgave blev herefter afsløret – et kæmpe portræt af H.M. Dronning Margrethe, udført af "Hjortefar".

 

Violinkoncert, champagne og canapeer

Så blev alle indbudte gæster revet med af en vidunderlig violinkoncert af Phillipe Skow og sidst men ikke mindst blev der serveret champagne og canapeer til sponsorer, som har bidraget til portrættet.

I den anden ende af huset nød ca. 80 boende gæster kaffe og hjemmebag. Lidt i fem vinkede vi farvel til H.M. Dronningen. Vi er stolte over, at hun nu for fjerde gang lagde vejen forbi Dronningens Ferieby.

Kunsten i Dronningens Ferieby

Dronningens Ferieby repræsenterer arkitektur af høj kvalitet. Ved opførelsen for 25 år siden lagde man vægt på at skabe et smukt samspil mellem natur og kultur.

Det er på den baggrund, at Statens Kunstfond bidrog til den kunstneriske udsmykning af fælleshuset og de 44 feriehuse.

17 nordiske kunstnere fik til opgave at udsmykke feriebyen. Det kom der 50 oliemalerier, 90 grafiske værker og 3 skulpturer ud af. Alle kunstnere besøgte i 1990 feriebyen for at fornemme området, naturen og feriehusene inden de gik i gang.

Maleri af H.M. Dronning Margrethe 2.

Aura og Fantomen

Følgende kunstnere har udsmykket Dronningens Ferieby:

Henrik Have
Merete Barker
Doris Bloom
Dorte Dahlin
Erik A. Frandsen
Claes Hake
Jørgen Teik Hansen
Ingvald Holmefjord
Bárdur Jákupsson
Kristian Dahlgård Larsen
Lise Malinovsky
Gunnar Møller
Hanne Ilsøe Nielsen
Finn Reinbothe
Niels Reumert
Peter Severin
Grethe Sørensen

Fødselsdagsgaven til H.M. Dronningen

Feriebyen har fået lavet et portræt af H.M. Dronningen i anledning af hendes 75 års fødselsdag.

Se filmen om H.M. Dronningens besøg og afsløringen af portrættet

Afstande fra Dronningens Ferieby

Djurs Sommerland:

26 km

 

Skandinavisk Dyrepark:

21 km

 

Ree Park Safari:

 23 km

 

Fregatten Jylland:

31 km

 

Kattegatcentret:

2 km

 
Web: Mercatus A/S